Kruunun kurssi (lyhenne SEK) suhteessa Euroon yhden vuorokauden ajalta oheisessa kuvaajassa. Ruotsin kruunun kurssi on myös helppoa laskea valuuttalaskurillamme tiettyyn summaan tai tarkistaa kuinka monta kruunua saa euroilla. Vaikka Ruotsi on Euroopan Unionin jäsen, se ei ole ottanut käyttöönsä Euroa johtuen kansanäänestyksestä. Ruotsi on myös taloudellisesti hyötynyt halvasta kurssistaan, jolla se on voinut tervehdyttää vientiään huonoina aikoina ja hillitä inflaatiota hyvinä aikoina. Lisätietoja kruunusta kuvaajan alapuolella.

Ruotsin kruunu (ruots. krona) on käytössä ainoastaan Ruotsissa, toisin kuin esimerkiksi dollari tai punta, jotka ovat käytössä useissa muissakin maissa. Kruunun seteleitä on olemassa viittä eri arvoa, 20, 50, 100, 500 ja 1000 kruunun seteleitä. Kruunu on perinteisesti jaettu sataan äyriin (ruots. öre), vuoden 2010 lopussa Ruotsi luopui äyrien käytöstä ja pienin käytössä oleva 50 äyrin kolikko siirtyi historiaan. Kolikoita on käytössä 1, 5 ja 10 kruunun kolikoita. Lähivuosina nykyiset setelit ja kolikot ollaan korvaamassa uusilla. Huhujen mukaan esimerkiksi 2 kruunun kolikko olisi palaamassa, 20 kruunun korvattavissa 20 kruunun kolikolla ja 200 kruunun seteli kehitteillä. Kruunun kurssi saattaa vaihdella hieman suhteessa Euroon niissä rajoissa, jotka ovat Ruotsille mahdollisia EUn sopimusten mukaan esimerkiksi crawling peg -marginaalin kautta.


$100.00 (SEK) = EUR

$100.00 (SEK) = $ GBP

$100.00 (SEK) = $ US

Ruotsin kruunun kurssi suhteessa euroon, puntaan ja dollariin!
Päivittyvät kurssit tarjoaa, Currency data courtesy coinmill.com

Alla kuvaaja, joka esittää euron arvon suhteessa kruunuun viimeiseltä 10 vuodelta eli vuosilta 2001-2010. Mielenkiintoista on nähdä vuoden 2009 selkeästi korkeampi vaihtosuhde eurosta kruunuun.