Punnan kurssi suhteessa Euroon yhden vuorokauden ajalta oheisesta taulukosta. Englannin punta (£) tai Yhdistyneen Kuningaskunnan punta on maan virallinen valuuttayksikkö. Voit myös käyttää oheista valuuttalaskuria kurssin laskemiseksi jollekin summalle. Punnan kurssi vaihtelee suhteessa Euroon ja on perinteisesti aina ollut kalliimpi valuutta ostaa kuin Euro. Lisätietoa valuutasta kaavion alapuolella.

Myös Walesissa ja Skotlannissa on käytössä punta, mutta maiden punta ei ole ulkonäöltään samanlainen Englannin punnan kanssa. Punta jaetaan sataan pennyyn (engl. penny). Seteleitä on käytössä neljää erilaista, 5, 10, 20 ja 50 punnan setelit. Kolikoita on käytössä useita, on olemassa yhden ja kahden punnan kolikoita. Pienemmät kolikot ovat 1, 2, 5, 10, 20 ja 50 pennyn arvoisia. Punnan kurssi saattaa hieman vaihdella suhteessa Euroon, Dollarin suhteen vaihteluväli saattaa olla isompi. Talouskriisi vuonna 2008 iski Englannin pankkeihin, jolloin punnan arvo aleni huomattavasti.

£100.00 (GBP) = EUR
£100.00 (GBP) = $ EUR
£100.00 (GBP) = $ SEK

Punnan kurssi suhteessa euroon, kruunuun ja dollariin!
Päivittyvät kurssit tarjoaa, Currency data courtesy coinmill.com

Alla kaavio, joka kuvaa euron arvon kehittymistä suhteessa punnan kurssiin viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Euron arvot ovat vuoden keskiarvoja. Euron arvon kehittymisestä voi havaita että euron arvo on vahvistunut suhteessa puntaan.